Graszoden kopen in Krommenie
Midden in de Zaanstreek, dicht bij de oever van het Alkmaardermeer, ligt het rustige dorpje Krommenie. U woont er al enige jaren met veel plezier of u kunt het bijna niet wachten om uw nieuwe woning in dit unieke plaatsje te betrekken. Voor het nieuw aanleggen van een prachtig gazon of het vernieuwen van uw grasveld kunt u bij ons vers gestoken graszoden kopen. Al jarenlang leveren wij deze in de Zaanstreek en omgeving. Alle informatie over onze service kunt u aan het einde van dit artikel vinden.
Wonen in Krommenie
Krommenie, een dorp met een rijke geschiedenis, bestaat al meer dan 750 jaar. Veel voorbeelden van de Zaanse houtarchitectuur uit de 17e tot 19e eeuw, met de in groen en wit geschilderde gevels, zijn hier behouden gebleven.Een woonomgeving met liefde voor de natuur. Oude Platanen die wijken moeten voor nieuwbouw worden met zorg verplaatst. Het Rosariumpark met veel water en gras nodigt uit om op een bankje van het uitzicht en de rust te genieten. In het goed onderhouden Agathepark met wandelpaden, een grote volière, een muziektent en een speelweide met speeltoestellen, is vermaak voor het hele gezin te vinden.
Het verleden beleven in Krommenie
Het “Fort bij Krommeniedijk” is een van de 42 forten van de 19e-eeuwse Stelling van Amsterdam. De molen “De Woudaap” stond zelf model voor de molen in de boeken van de Kameleonreeks. Nabij de Bosch en Dam zijn de resten van een Romeinse wachttoren gevonden. Niet ver daar vandaan ontdekten archeologen aardewerk en sporen van bewoning uit de ijzertijd. Er valt veel te beleven in deze omgeving.
De Eilanden van Hain
’t Hain is de naam van de archeologische vindplaats aan de rand van Krommenie. Hier in de buurt wordt een nieuwbouwproject opgezet: “De Eilanden van Hain”. Te midden van veel water worden vijf eilanden met in totaal 235 huizen aangelegd. Een energieneutrale buurt waar men probeert om het landschap in de wijk voort te zetten, zodat de bewoners van de natuur en het buitenleven kunnen genieten. De stijl van de woningen is gebaseerd op de oude houten schuren in de Zaanstreek.
Graszoden leggen in Krommenie
Wonen op de “Eilanden van Hain”, of in een van de andere wijken van Krommenie, voelt als leven in een oase van rust, natuur en cultuur. De eigen tuin is een verlengstuk van deze omgeving en een mooi aangelegd gazon hoort erbij. Na een dag hard werken in de stad is het hier echt thuiskomen. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en kopen van de graszoden.
Klantervaringen in Krommenie
“Geheel tevreden ,mooie graszoden.”
Mooie graszoden, netjes geleverd. Grasmat ligt er super bij
Jos - Uitgeest - 2020-03-19
“Netjes volgens afspraak geleverd”
De grasrollen waren van goede kwaliteit!!!
Harry visbeen - Uitgeest - 2021-03-13
Graszoden bezorgen Krommenie
Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.
Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.
- Bezorging in Krommenie en omstreken, met track en trace.
- Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
- Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
- Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
- Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
- Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
- Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
- Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.
De juiste graszoden kiezen voor Krommenie
Veelgestelde vragen in Krommenie
De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag.
De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.
Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.
De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.
Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.
Graszoden leggen voorafgaand aan kou
Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.
Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?
Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.
Kun je in oktober nog graszoden leggen?
Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.
Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.
Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.